Інверторні кондиціонери та їхні переваги

  • 16 апреля 2019 09:43:33
  • Просмотров: 2648

Інверторний кондиціонер охолоджує повітря без шуму і зайвих енерговитрат. Він плавно регулюється, здатний працювати на обігрів, швидко створює в приміщенні комфортну атмосферу. Чим ще радує такий пристрій свого власника, як вибрати його правильно?



Як працює інверторний кондиціонер

Головна частина системи кондиціонера, його «серце» - компресор. Саме він рухає холодоагент в контурі, забезпечуючи зниження або підвищення температури повітря до комфортної. Компресор споживає левову частку енергії - на інші елементи припадає менше третини живлення.

Інверторний кондиціонер відрізняється від звичайного іншим принципом дії компресора. Він перетворює струм, що отримується з мережі, таким чином, що кондиціонеру не потрібно вимикатися після того як кімната охолола або нагрілася до потрібного рівня. Як тільки задане значення досягнуте, пристрій коригує кількість обертів двигуна і підтримує необхідний температурний режим в приміщенні. Тобто прилад працює постійно, підтримуючи оптимальну продуктивність.

Здавалося б, такий режим роботи невигідний, оскільки кондиціонер постійно витрачає енергію, швидше зношуючись. Однак якщо згадати шкільний курс фізики, виявиться: швидше виходить з ладу і більше споживає енергії саме пристрій, який то вмикається, то вимикається. Справа в тому, що електротехніка відчуває максимальне навантаження в момент пуску. У цей момент кондиціонерові часто бракує мастила, оскільки вонj за час простою може стекти в картер. Постійна робота, без виключень, подовжує термін служби кондиціонера в 2-2.5 рази, приблизно на третину знижуючи потребу в електриці.

Плюси інверторного кондиціонера

Кондиціонуючий пристрій з інвертором варто купити з кількох причин:

  1. Швидке досягнення потрібної температури. Як тільки ви включите кондиціонер, він самостійно вибере найбільш підходящий робочий режим, за лічені хвилини поліпшивши клімат в кімнаті.
  2. Точність в підтримці заданого температурного режиму. Управління потужністю інверторної моделі зручне і гнучке, частота обертів регулюється плавно. Ви зможете задавати будь-які температурні дані. Великий вибір режимів дозволяє вибрати найкращий варіант для будь-якого розміру/типу приміщень, скільки б людей в них не знаходилося.
  3. Мінімальний рівень шуму від внутрішнього і зовнішнього блоків. Безперервна коригування потужності дозволить зробити роботу пристрою тихою, практично непомітною. Це особливо важливо, якщо кондиціонер буде працювати в спальні вночі або в офісі під час робочого дня.
  4. Адаптація до мережевих «стрибків». Перепади напруги більше не будуть проблемою для приладу з інвертором, плюс можливий автоматичний перезапуск. Відсутність необхідності включати і вимикати пристрій економить електроенергію.
  5. Висока продуктивність при низькому споживанні. Щоб температура в вашому будинку або офісі була максимально комфортною, інверторному спліту потрібно на 30-45% менше електроенергії, ніж неінверторному.
  6. Можливість працювати при низьких температурах. В середньому інверторна модель кондиціонера здатна працювати на тепло в умовах -25°С.
  7. Екологічність. В інверторних моделях працюють холодоагенти R410A і R32. Вони безпечні для озонового шару планети. Зниження енергоспоживання дозволяє зменшити відсоток шкідливих викидів в навколишнє середовище.
  8. Тривалий термін служби. Інвертор допомагає пристрою для охолодження повітря працювати набагато довше звичайного (наприклад, до 15 років замість 6). 

Серед мінусів сучасних інверторних пристроїв можна назвати хіба що високу ціну (яка компенсується тривалим терміном служби) і складність обладнання - його установку бажано довірити професіоналам.

Як вибрати кращий побутовий кондиціонер

Головний критерій, за яким вибирається спліт-система з інвертором, - зв'язка «виробник-продавець». Кондиціонер від популярного, відомого якістю бренду, придбаний в надійному перевіреному магазині - комбо, яке гарантує покупцю успіх. 

Визнані найкращими виробники кондиціонерів:

  • Mitsubishi;
  • Daikin;
  • GREEN;
  • Cooper & Hunter;
  • Midea;
  • Kentatsu;
  • Panasonic;
  • Ballu;
  • Elecrtolux;
  • LG.

Переваги кондиціонерів відомих брендів беззаперечні, особливо Переваги кондиціонерів Сooper & Нunter (Купер Хантер), але варто придивитися також до молодих виробників. Якісні прилади роблять в Південній Кореї, Японії. Інформацію про менш відомі бренди і моделі можна дізнатися у менеджерів магазинів техніки або на спеціалізованих форумах.

Вибираючи систему охолодження/нагрівання повітря, потрібно врахувати кілька технічних особливостей для вдалої майбутньої покупки:

Енергоефективність. У більшості випадків кондиціонер, споживаючи 3 кВт електроенергії, забезпечить вам охолоджуючу потужність 1 кВт. Однак є і більш економічні моделі.

Особливості приміщення. Базові параметри, які потрібно врахувати:

  • довжина, ширина і висота кімнати;
  • розмір вікон, площа скління;
  • кількість і потужність побутової/офісної техніки (на кожну одиницю додаємо близько 0.3 кВт);
  • кількість людей, які постійно перебувають в приміщенні (на 1 людину + 100 Вт потужності);
  • сонячна/затемнена сторона (якщо сонячна, до потужності приплюсуйте 25%).

Крім того, при виборі оптимальної моделі кондиціонера врахуйте такі «фішки», як система очищення повітря (потрібна вона вам чи ні), і можливість дистанційного керування за допомогою не тільки традиційного пульта, але і планшета або смартфона.

 

Нові надходження