Як вибрати кондиціонер для великого офісу

  • 28 сентября 2021 13:44:51
  • Отзывов: 0
  • Просмотров: 559
  • 0

Просторий офіс може стати місцем комфортної та ефективної роботи для великої кількості людей. Для цього потрібно створити зручні умови, а також підтримувати приємний клімат у приміщенні. Температура та вологість у всіх робочих приміщеннях офісу регламентовані законом. І практично завжди для їхньої підтримки потрібна установка кондиціонера. Інтернет-магазин СКВ допоможе розібратися, як вибрати кліматичну техніку для великогабаритних офісів.

Особливості вибору кондиціонерів для великих офісів

Офіси відкритого типу набагато економніші за безліч невеликих кімнат для окремих співробітників. Крім того, іноді вони допомагають підвищити продуктивність праці. Існує безліч варіантів планувань для офісів такого типу — кластерні або командні, з високими та низькими перегородками між робочими місцями. При будь-якому плануванні температура в приміщенні повинна підтримуватися на рівні 22-25 градусів, а вологість — у межах від 40 до 60 відсотків.

Чим більше приміщення (і чим більше в ньому перегородок), тим складніше налагодити швидке й ефективне кондиціонування. Щоб техніка могла нормально охолоджувати повітря, швидко не зношувалися та не споживала занадто багато енергії, при її виборі потрібно:

  • правильно визначити потужність;
  • вибрати найкращий тип кондиціонера;
  • вибрати підходящий варіант внутрішніх блоків;
  • підібрати відповідного виробника кліматичної техніки;
  • знайти компанію, що виконає якісну установку й обслуговування.

Як правильно визначити потужність кондиціонера

Потужність кондиціонера повинна бути достатньою, але не занадто великою. Малопотужний кондиціонер швидко зноситься та не зможе охолодити все приміщення. А надто потужна техніка обійдеться дорожче, до того ж, витрачатиме набагато більше енергії.

Щоб розрахувати точну холодильну потужність для офісу відкритого типу, потрібно викликати фахівця, який врахує особливості планування, кількість техніки, працівників та інші важливі параметри. Для перших приблизних підрахунків досить виміряти площу приміщення (перемножити його довжину, ширину та висоту) і помножити результат на 40. Також можна скористатися різними безкоштовними калькуляторами в інтернеті, але вибирати остаточний варіант без консультації з фахівцем вкрай не рекомендується.

Варто мати на увазі — чим більше техніки та людей у приміщенні, тим більше холодильної потужності повинно бути у кондиціонера. Освітленість будівлі та розмір вікон теж впливають на цей показник.

Як вибрати найкращий тип кондиціонера

Як тільки ви визначили приблизну потужність, можна переходити до вибору типу системи кондиціонування. Для великих офісів є два варіанти:

  1. Центральна система кондиціонування. Найкращий варіант для великих одноповерхових будівель, що або ще знаходяться на стадії проектування, або мають великий запас висоти для монтажу мережі воздуховодів під стелею. Звичайна потужність — від 3,5 до 17 кВт. Розмір офісу — від 25 м2.
  2. Спліт або спліт-системи. Не підходять для охолодження найбільших приміщень, але іноді здатні підтримувати мікроклімат у просторих кімнатах. Не вимагають повітроводів, їх набагато дешевше та простіше встановлювати. Звичайна потужність — від 1,5 до 7 кВт. Розмір офісу — до 50 м2.

Якщо обрана система спліт або мультиспліт, додатково потрібно вибрати тип внутрішніх блоків. Для відкритого планування якнайкраще підходять касетні блоки, що вбудовуються у стелю та випускають потужні повітряні потоки в чотирьох напрямках від себе. Другий варіант — підвісні стельові блоки. Вони женуть повітря тільки в одному напрямку й встановлюються там, де не підходять касетні.

При виборі кондиціонерів для офісу також потрібно приділяти увагу класу енергоефективності. Чим вищий клас, тим менше енергії споживатиме пристрій під час роботи. Щоб заощадити у довгостроковій перспективі, рекомендується купувати обладнання з класом енергоефективності від А до А +++.


Як вибрати бренд кондиціонерів і підрядника для їхнього обслуговування

Чим могутніший кондиціонер, тим він дорожчий. При покупці дорогої техніки хочеться переконатися в її якості, надійності та довговічності. Тому потрібно вивчити репутацію компанії-виробника, особливо обраних моделей кондиціонерів, а також доступність професійного монтажу та обслуговування.

СКВ відібрав п'ять кращих брендів кліматичної техніки для офісів: Cooper&Hunter, Idea, Midea, Toshiba і Tosot. Великий вибір моделей допоможе знайти ідеальний варіант за ціною, потужністю та можливостями. Продукція цих компаній може підтримувати комфортний робочий мікроклімат у приміщеннях об'ємом від 20 м2, з класом енергоефективності до А++. Крім розглянутих варіантів, ми пропонуємо мобільні кондиціонери, що підійдуть для офісів розміром до 35 м2.

СКВ допоможе підібрати оптимальний тип кондиціонера під кожен офіс, з урахуванням його планування, кількості працівників та техніки, а також інших важливих умов. Компанія професійно встановить кондиціонери, а також забезпечить гарантійне та післягарантійне обслуговування. Ми пропонуємо кондиціонери для офісів з функцією підмішування свіжого повітря, високоефективними фільтрами очищення, WiFi-керуванням і безліччю інших корисних функцій та опцій.

З СКВ ви знайдете свій ідеальний кондиціонер, який допоможе зробити обстановку кращою, а бізнес ефективнішим.

 

Нові надходження