- 28 декабря 2021 12:15:00
- Отзывов: 0
- 25 ноября 2021 17:48:00
- Отзывов: 0
- 15 октября 2021 14:12:00
- Отзывов: 0
- 28 сентября 2021 13:44:51
- Отзывов: 0
- 30 августа 2021 13:45:00
- Отзывов: 0
У ресторанах, кафе та барах потрібно підтримувати певну чистоту та свіжість повітря, що вказуються у затверджених санітарних нормах та правилах. За допомогою кондиціонувального обладнання у закладі підтримується оптимальна температура та вологість, нагнітається свіже повітря, до зал не допускаються запахи з кухні та інших приміщень. Через велику різницю в розмірах закладів, їхньої геометрії, комплектації встановленого обладнання та інших параметрів підібрати відповідний кондиціонер може бути досить складно. Але є кілька типів кліматичної техніки, які найчастіше вибирають для закладів громадського харчування.
Критерії вибору відповідного кондиціонера
Перед кондиціонером закладу комунального харчування стоїть одразу кілька завдань. Окрім дотримання встановлених санітарних норм він повинен створювати приємну атмосферу для працівників та відвідувачів — першим краще працюватиметься, а у других може посилитися апетит і з'явиться можливість добре відпочити.
Дослідження показують, що ідеальна температура для харчування становить 20-23°C. Але у барах, кафе та ресторанах вона постійно коливається через:
Головне завдання ресторанного кондиціонера — швидко виправляти вплив цих та інших факторів, що збивають ідеальну температуру приміщення. Тому техніка має бути досить потужною.
Не менш важливими є особливості обслуговування кондиціонера. Зазвичай у закладах громадського харчування чистити техніку потрібно частіше, ніж удома, тому що:
Тому кондиціонер для ресторанів, кафе та барів повинен легко розбиратися для обслуговування та заміни (або промивання) фільтрів.
Які кондиціонери підходять для кафе, барів та ресторанів
Багато в чому вибір типу кондиціонера залежить від типу закладу. Наприклад, для маленького кафе достатньо спліт-системи з одним-двома внутрішніми блоками (залежно від того, скільки приміщень у закладі).
Але ситуація ускладнюється, якщо потрібно додатково обслуговувати кухню, танцпол, вбиральні, кілька залів (наприклад, для курців, некурців, дітей) та адміністративних приміщень. У великих приміщеннях використовують касетні кондиціонери, іноді доповнюючи їх мультиспліт системою для кімнат меншого розміру.
Чим відрізняються спліт-системи від касетних кондиціонерів:
Щоб ресторанний кондиціонер працював довго, не зношувався раніше за гарантійний термін і добре виконував свої функції, при його виборі також потрібно враховувати:
Організація комфортного мікроклімату в кафе, барах та ресторанах — непросте завдання. Потрібну потужність кондиціонера потрібно розраховувати з урахуванням багатьох факторів, а для встановлення техніки та її технічного обслуговування рекомендується запрошувати досвідчених фахівців. Компанія СКВ багато років забезпечує якісне постачання, монтаж, гарантійне та постгарантійне обслуговування кондиціонувального та вентиляційного обладнання. Ми допоможемо підібрати оптимальний кондиціонер за можливостями та вартістю для вашого бізнесу.