Види кондиціонерів і їхнє призначення

  • 13 февраля 2020 10:54:27
  • Просмотров: 1462

Світові виробники, представлені в інтернет-магазині ВКВ, випускають різні види кондиціонерів. Завдяки широкому асортименту, ви можете знайти кондиціонер, що ідеально підходить для ваших умов. Сучасна техніка для кондиціонування відрізняється за конструкцією, сфероюзастосування, місцем встановлення. Основний розподіл — на моноблокові та багатоблокові види. Кондиціонери-моноблоки розміщуються в єдиному корпусі, системи спліт і мультіспліт складаються з двох і більше блоків.

Моноблоки: просто, доступно, легко

Моноблоки — тонкі прямокутні моделі з простою конструкцією. У корпус у вигляді плоскої панелі вмонтовані вентилятор, фільтр, холодильний агрегат і блок управління. Вони можуть кріпитися на вікно, а також бути мобільними (такими, що переміщуються приміщенням за допомогою коліщаток). Для найпоширенішого кріплення на вікно їм необхідні два отвори в стіні для повітропроводів. Про особливості віконних кондиціонерів, можна почитати у нашому блозі. Мобільне обладнання оснащується гофрованим шлангом, який виводиться у вікно. Забраний з вулиці повітря охолоджується, забраний з приміщення — випускається на вулицю.

Переваги моноблоків:

  • мала вага;
  • стильний дизайн;
  • широкий функціонал;
  • великий термін служби;
  • невимогливість в обслуговуванні;
  • можливість закріплювати на будь-якій висоті;
  • можливість встановлювати поряд з «глухим» вікном;
  • простота монтажу (можна встановити самостійно) або повна його відсутність.

Сучасні моноблочні кондиціонери можуть оснащуватися як режимом охолодження, так і режимом нагріву. Вони здатні зволожувати та осушувати повітря, очищувати його за допомогою спеціальних фільтрів, перемикатися в нічний і денний режим. Підлогове або настінне моноблочне обладнання розраховане на 15-35 кв.м площі, яка обслуговується.

Моноблок — це завжди побутовий пристрій для невеликих площ. Він підходить:

  1. Володарям квартир або офісів, габарити яких не перевищують 35 кв.м, а також власникам маленьких дачних будиночків.
  2. Орендарям житла або офісів. Якщо власники виступають проти установки кондиціонера або орендарі не бажають витрачати свої кошти на поліпшення чужих житлових умов, допоможе мобільний моноблок.

Крім того, моноблок можуть встановити мешканці історичних будівель або приватних житлових будівництв, що стильно виглядають ззовні — всі, хто не має права або не хоче порушувати загальний дизайн фасаду установкою спліт-системи.

Спліт-системи: потужно, високотехнологічно, різноманітно

Системи спліт і мультіспліт — кондиціонуючі пристрої, до складу яких входять два та більше блоків. Блоки діляться на зовнішні (компресорні вузли) та внутрішні (випарники). Між двома частинами системи підтримується постійний зв'язок за допомогою трубок з міді, якими циркулює фреон, та електрокабеля. Габаритна й гучна частина обладнання — зовнішній блок — виводиться назовні, а внутрішній розміщується в потрібному місці відповідно вимогам до встановлення.

Системи різняться за конструкцією. У спліті до кожного зовнішнього блоку підключений один внутрішній, в мультиспліті — кілька внутрішніх.

Переваги спліт-систем:

  • тиха робота;
  • висока потужність;
  • широкий функціонал;
  • значна площа охолодження;
  • великий вибір блоків-випарників;
  • різноманітність дизайнерських рішень.

Мультиспліт-системи вигідно відрізняються можливістю заощадити місце зовні на стіні будівлі за рахунок з'єднання декількох внутрішніх блоків з одним зовнішнім. Системи спліт і мультіспліт відрізняються рядом важливих параметрів — від потужності до місця установки.

Настінні кондиціонери-спліти побутового типу встановлюються в квартирах, невеликих будинках та офісних приміщеннях. Вони компактні, прості в управлінні, добре справляються зі своїм завданням на площах до 70 кв.м. Їхній випарний блок зазвичай розташовується поруч з вікном, а компресорний (для скорочення довжини комунікацій) — під вікном. Напівпромислові пристрої потужністю 4-10 кВт настінного типу успішно використовуються в спецприміщеннях на зразок серверних.

Підлогово-стельові кондиціонери можна використовувати на великих площах. Свіже повітря з такого пристрою надсилається уздовж стіни, тому його оптимально розміщувати в довгих приміщеннях (коридорах, офісах і т.п.). Подібний розподіл потоку дозволяє уникнути попадання повітря на людей.

Колонні кондиціонери встановлюються на підлогу. Вони корисні в нежитлових приміщеннях, де потрібна висока холодопродуктивність, але немає можливості закріпити обладнання на стіну або стелю. Пристрої створюють потужний потік охолодженого повітря. Застосовуються в кінотеатрах, магазинах, готельних холах і конференц-залах.

Напівпромислові касетні кондиціонери встановлюються в підвісній стелі, дозволяючи заощаджувати корисний простір. Вони рівномірно поширюють повітря через приховану нижню частину системи. Модель може використовуватися на великих площах — в ресторанах, офісах, лікарнях, спортзалах, магазинах.

Внутрішні блоки канальних спліт-систем ховаються за підвісними стелями, повітря розподіляється по системі міжстельових теплоізольованих каналів-повітроводів. Середньопотужне канальне обладнання здатне обслуговувати офіс, котедж або квартиру на 4-5 кімнат. Найбільш потужні різновиди придатні для дуже великих приміщень на зразок ресторанів, торгових та офісних центрів, супер- і гіпермаркетів.

Таким чином, вибір кондиціонуючого обладнання безпосередньо залежить від типу та габаритів приміщення, яке потрібно забезпечити свіжим повітрям.

 

Нові надходження