Як вибрати кондиціонер для квартири

  • 27 декабря 2017 17:40:35
  • Просмотров: 1992
  • Потужність кондиціонера визначається на підставі розрахунку і не залежить від наших бажань і переваг. Спроба заощадити і купити кондиціонер меншої потужності може бути виправдана тільки при невеликому (10-15%) відхиленні від розрахункового значення. Як правильно розрахувати потужність кондиціонера читайте у наших наступних статтях.
  • Вибравши кондиціонер з можливістю нагріву повітря, ви зможете грітися восени та навесні, заощаджуючи при цьому 65% електроенергії. За статистикою, «теплих» кондиціонерів купують в кілька разів більше, ніж «холодних».


  • Кондиціонер на озонобезпечному фреоне має ціну на 10-15% вище в порівнянні з аналогічною моделлю на фреоні R-22, а вартість монтажу такого кондиціонера збільшується на 20-30%. При цьому використання озонобезпечного фреону ніяк не позначається на споживчих властивостях кондиціонера.
  • Інверторний кондиціонер економить електроенергію, більш точно підтримує задану температуру і менше шумить. У той же час він істотно складніше у виробництві. Тому ми не радимо купувати інвертори «народних» марок. Краще за ці ж гроші купити звичайний кондиціонер першої або другої групи - він буде надійніше. 
  • Оскільки можливість вентиляції повітря у побутових кондиціонерів відсутня, то для створення комфортних умов в кондиціонованих приміщеннях необхідна система припливної вентиляції. Інакше доведеться періодично відкривати вікно для провітрювання приміщення. 
  • Споживчі функції всіх кондиціонерів приблизно однакові, тому при виборі кондиціонера краще звертати увагу на його надійність і наявність систем захисту від неправильної експлуатації і несприятливих зовнішніх умов.
  • Сучасні побутові кондиціонери мають досить низький рівень шуму, щоб у більшості випадків не звертати на цей параметр увагу. Якщо ж вам все-таки необхідний самий тихий кондиціонер - вибирайте відомий японський бренд (Daikin, Mitsubishi Electric, Toshiba, Panasonic). В цьому випадку вам буде гарантований мінімальний рівень шуму як внутрішнього, так і зовнішнього блоку.
  • Обмеження по температурному діапазону зовнішнього повітря, властиві всім недорогим кондиціонерів, в побутових умовах не грають великої ролі, оскільки в режимі охолодження кондиціонер використовують тільки якщо температура за вікном перевищує 20 ° С. Якщо ж вам потрібна стабільна робота кондиціонера в широкому діапазоні температур, то краще вибрати модель, спеціально адаптовану до зимових умов.
  • При плануванні розміщення блоків спліт-системи постарайтеся мінімізувати довжину міжблочних комунікацій. У типовому варіанті установки кондиціонера (зовнішній блок під вікном, внутрішній - недалеко від вікна) довжина траси не перевищує 5 метрів. Якщо ж довжина траси буде більше 7 метрів, то бажано не використовувати «бюджетні» кондіціонери.
 

Нові надходження